Školsko takmičenje u Petrovcu na Mlavi

Odabran prvi šampion Coca-Cola aktivne zone u četiri discipline

Petrovac na Mlavi, 23.09.2016 – Učenici gimnazije “Mladost” iz Petrovca na Mlavi učestvovali su u prvom školskom takmičenju u Coca-Cola teretani na otvorenom. Takmičenje je održano u četiri discipline, uz podršku lokalnog Sportskog saveza, koji je obezbedio odličja za pobednike.

Na inicijativu ambasadora Coca-Cola Pokreta za radost Dragana Đurđevića, teretana na otvorenom u Petrovcu na Mlavi okupila je više od 30 srednjoškolaca koji su se borili za diplomu i medalju u sklekovima, izdržaju u zgibu, broju urađenih zgibova i propadanja ili titulu šampiona, najboljeg u sve četiri discipline.

„Jako dugo sam u sportskim vodama i dugogodišnji sam član lokalnog Sportskog saveza, zahvaljujući kom sam i dobio priliku da postanem jedan od Coca-Cola trenera koji ovog leta motivišu građane svojih mesta da se rekreiraju i bave sportom. Svakoga dana kao profesor fizičke kulture u školi, radim sa decom i znam koliko im je bitno da svaki njihov trud bude na neki način nagrađen. Tada sam dobio ideju da organizujem ovo takmičenje u teretani na otvorenom, koje će svima njima dati priliku da pokažu šta umeju, osvoje odličje, ali i lepo se druže. Ovom gradu teretana na otvorenom prija i jako mi je drago što sam deo ovog programa“, rekao je Đurđević.

Takmičenje je otvorio direktor gimnazije Aleksandar Filipović rekavši da je ovo prvo takmičenje ovog tipa i da mu je posebno drago što među takmičarima ima i sedam devojčica.

„Sport u nama razvija osećaj odgovornosti, disciplinu, timski duh i ima krucijalnu ulogu u razvoju duha i tela, te pozivam sve učesnike da i danas daju svoj maksimum, budu fer i korektni protivnici, a đake koji su došli da podrže svoje drugare pozivam da vežbaju sa našim profesorima Draganom Đurđevićem, Miletom Stefanovićem i Igorom Šošićem, i narednom prilikom budu u ulozi takmičara.“, izjavio je Filipović.

Takmičenje je okupilo preko 30 đaka, a dodeljeno je 12 medalja u muškoj i tri medalje u ženskoj kategoriji. Prvi šampion Coca-Cola aktivne zone u Petrovcu na Mlavi je Đorđe Ružić, koji je imao najbolji ukupan rezultat u svim disciplinama. Utisak građana je da bi ovakve inicijative trebalo češće da se dešavaju jer su osveženje za svakodnevnu rutinu i dobra stvar za zdravlje.

Nacionalni program besplatnog vežbanja na otvorenom, pored Petrovca na Mlavi traje od juna do novembra u još 21 opštini Srbije. Za informacije o lokacijama teretana na otvorenom, Coca-Cola trenerima i terminima stručno vođenih treninga svi zainteresovani mogu posetiti sajt www.coca-colaaktivnezone.rs ili facebook stranicu Fabrika radosti.