Počinje nacionalni program besplatnog vežbanja uz profesionalne trenere

Pančevo, 04. jul – Coca-Cola sistem u Srbiji je u Coca-Cola aktivnoj zoni u Pančevu zvanično obeležilo početak nacionalnog programa besplatnih treninga na otvorenom, uz prisustvo državnog sekretara Ministarstva omladine i sporta Srbije, predstavnika Olimpijskog komiteta Srbije, naših olimpijaca i predstavnika relevantnih institucija iz oblasti sporta i rekreacije.


Coca-Cola aktivna zona u Pančevu (Foto: Promo)

Zvanicama i javnosti su predstavljeni profesionalni treneri koji će ovog leta, pod titulom Coca-Cola ambasadora Pokreta za radost, svim zainteresovanim građanima u Coca-Cola teretanama na otvorenom, deliti savete za vežbanje i fizičku aktivnost prilagođenu njihovom uzrastu i formi.

Stručno vođeni treninzi će se održavati do novembra 2016. godine sa ciljem da se podigne svest građana o važnosti redovne rekreacije za dobrobit celokupnog organizma.


Otvaranje Coca-Cola aktivnih zona u Pančevu (Foto: Promo)

“Znamo koliko je redovna fizička aktivnost bitna za sveopšte stanje organizma, zbog čega smo kroz različite aktivacije tokom protekle godine uspeli da pokrenemo preko 90 hiljada građana Srbije. U Coca-Cola aktivnim zonama će tokom ovog leta najbolje iskustvo vežbanja i rekreacije svim građanima omogućiti naši Coca-Cola ambasadori Pokreta za radost. Želimo da Coca-Cola ambasadori budu lica aktivnog načina života, redovne rekreacije i dobrih navika koji će privući sve one koji redovno vežbaju i one koji će sada sa nama to početi da rade, da nam se pridruže u teretanama na otvorenom i najaktivnijem letu do sada”, rekao je Dragan Lupšić, direktor za odnose s javnošću , komunikacije i pravne poslove kompanije Coca-Cola HBC Srbija.


Coca-Cola aktivna zona u Pančevu (Foto: Promo)

Coca-Cola ambasadori Pokreta za radost su stručnjaci iz oblasti fizičke kulture i fitnesa koji su odabrani uz pomoć stručnjaka Zavoda za medicinu rada Republike Srbije i Saveza za školski sport. Značajan partner Coca-Cola sistema u projektu Aktivne zone i inicijativi da izgradi kulturu rekreativnog bavljenja sportom u Srbiji je Ministarstvo omladine i sporta.


Bojana Veličković i Nikolina Moldovan sa trenerima (Foto: Promo)

Javni besplatni treninzi će se tokom ovog leta, pored Pančeva, održavati i u Bogatiću, Boru, Dimitrovgradu, Kikindi, Lajkovcu, Leskovcu, Negotinu, Niškoj Banji, Novom Pazaru, Odžacima, Opovu, Osečini, Petrovcu na Mlavi, Pirotu, Priboju, Tutinu, Užicu, Somboru i Valjevu.


Dane Korica i dalje u formi (Foto: Promo)

Pored treniranja uz stručne savete i pomoć trenera u Aktivnim zonama širom Srbije će biti održana i brojna takmičenja, događaji, izazovi i akcije, osmišljeni tako da u njima mogu učestvovati svi, bez obzira na uzrast, pol ili formu.


Olimpijke - Bojana Veličković i Nikolina Moldovan (Foto: Promo)

Termine stručno vođenih treninga i listu gradova u kojima će se oni održavati u Coca-Cola aktivnim zonama svi zainteresovani mogu pratiti na našem sajtu i fejsbuk stranici Fabrika radosti.


Predrag Peruničić na otvaranju Coca-Cola aktivnih zona u Pančevu (Foto: Promo)


Treninzi - Coca-Cola aktivna zona u Pančevu (Foto: Promo)